De dansschool wordt gerund door Anima Jhagroe-Ruissen. Sinds 2009 is zij zich gaan verdiepen in deze krachtige en elegante dansvorm. Sindsdien heeft Anima jaarlijks lessen gevolgd in India van verschillende dansleraren en leraressen. In 2016 ontmoette Anima haar huidige dansguru; smt. Geetanjali Lal. De dansstijl van Guru Geetanjali Lal kenmerkt zich door verfijning en subtiliteit. Tegelijkertijd is het ook krachtig en energiek. Het is de balans tussen deze twee uitersten die de nuances en hoge mate van esthetiek in haar kathakstijl tot uiting brengen.

Anima vindt het belangrijk dat dansen niet alleen mooi gevonden worden, maar ook beter begrepen moeten worden. Dat begrip probeert ze te vergroten door een speciaal concept toe te passen in haar reguliere lesprogramma waardoor er een echte verdiepingsslag plaatsvindt. Verder geeft ze ook dansworkshops waar de achtergrond van de dansvormen bollywood en kathak belangrijke uitgangspunten zijn.