Klik op read more om de trailor te zien! 

Anima Jhagroe-Ruissen is een danseres uit Nederland met een missie: het verdiepen, ontwikkelen en presenteren van de Noord-Indiase dans Kathak. Ze presenteert twee stukken met twee artiesten. In Swayam Khoj werkt Anima samen met Odissi danseres Jaya Mehta. Samen presenteren ze hun premiere van Kathak en Odissi duetten op Engelse gedichten. Jaya Mehta illustreert ook de Hanuman Chalisa a.d.h.v. haar sterke abhinaya. Zie de verbeelding van Swayam via de prachtige beeldhouwkunst van de Konark-tempel in Orissa, verken Swayam via de ritmes van het universum en verbind Swayam met het alledaagse. In de eigentijdse danscompositie Nerve gaan Anima en performer Ferdy Karto op zoek naar de betekenis van moed en passie. Als een ader door een blad, als een ader door het lijf… Nerve als de moed die je moet bezitten om je passie te volgen.